Hulp en informatie bij geldproblemen

Als u uw rekeningen niet meer kunt betalen, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere financiële problemen te voorkomen. Het is belangrijk om ons kantoor hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen. Zo kunnen wij met u meekijken naar oplossingen zoals bijvoorbeeld een betalingsregeling met u te treffen of u door te begeleiden naar een instantie die gespecialiseerd is om u verder te helpen.

Wat kunt u zelf doen om verdere financiële problemen te voorkomen?

Overzicht maken van uw inkomsten en uitgaven

Maak een lijst van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Zo krijgt u een goed beeld van uw financiële situatie. Identificeer welke uitgaven noodzakelijk zijn en waar u mogelijk kunt besparen.

Contact opnemen met schuldeisers
Neem direct contact op met de bedrijven of instanties waaraan u geld verschuldigd bent. Vaak zijn ze bereid om samen naar een oplossing te zoeken, zoals een betalingsregeling.

Budgettering en prioriteiten stellen
Geef prioriteit aan belangrijke uitgaven, zoals huur/hypotheek, nutsvoorzieningen (water, elektriciteit) en voedsel. Bekijk of je op niet-essentiële uitgaven kunt besparen.

Inkomensondersteuning en subsidies
Kijk of u in aanmerking komt voor inkomensondersteuning of toeslagen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, of kinderbijslag. In Nederland zijn er ook gemeentelijke regelingen voor mensen met een laag inkomen.

Schuldenwijzer
Schuldenwijzer is een online platform waar u inzicht krijgt in uw actuele schulden bij deurwaarders en overheidsinstanties. U kunt met uw DigiD inloggen om een overzicht te zien van uw openstaande schulden, inclusief informatie over schuldeisers en de status van eventuele incassomaatregelen. Het helpt u om snel actie te ondernemen en eventuele betalingsregelingen te treffen.

Nibud
Het Nibud is een Nederlandse organisatie die advies en informatie geeft over verantwoord omgaan met geld. Ze helpen mensen met tips over budgetbeheer, sparen, en schulden, zodat ze hun financiën beter kunnen regelen.

Het juridisch loket
Het Juridisch loket biedt gratis juridisch advies in Nederland voor mensen met juridische vragen of problemen. Ze helpen bij zaken zoals werk, huur, en familierecht, vooral voor mensen die geen advocaat kunnen betalen.

Hulp van uw gemeente
Veel gemeenten in Nederland bieden hulp bij geldzaken zoals schuldhulpverlening, bijzondere bijstand, inkomensondersteuning, budgetbeheer en energietoeslag. Ze helpen bij financiële problemen en geven advies en ondersteuning om uw geldzaken op orde te krijgen.

Budgetcoach
Een budgetcoach helpt mensen met het beheren van hun financiën door advies te geven over budgettering, het ordenen van inkomsten en uitgaven en het aflossen van schulden.
Ons kantoor maakt gebruik van de diensten van, website Monique. U kunt hier een afspraak maken om samen met de budgetcoach uw financiën te ordenen.

113 Zelfmoordpreventie
Als je aan zelfmoord denkt, is het belangrijk om hulp te zoeken. Praat erover met iemand die u vertrouwt, zoals een vriend of familielid. Neem contact op met een professional of bel 113 Zelfmoordpreventie (0800-0113) voor 24/7 ondersteuning. Zoek ook steun bij lotgenoten en zorg ervoor dat je geen toegang hebt tot gevaarlijke middelen. Onthoud dat u niet alleen bent en dat er hulp beschikbaar is.

Bent u het niet eens met de openstaande vordering?
Indien u het niet eens bent met de vordering dan kunt u via onderstaand formulier uw bezwaar kenbaar maken. Het is belangrijk dat u bij de opmerkingen duidelijk weergeeft waarom u bezwaar maakt.

    LAAT ONS U
    TERUGBELLEN

      Ik heb hulp nodig met: